Awinbeh (DK)   Baby Rose (US)   Hôy La (NO)  

Kedr Livanskiy (RUS)   Sassy 009 (NO)  

JOURNEY fest - VEGA – Lørdag 14/09

160 dkk + gebyr

Journey fest er tilbage med en ny vifte af artister i bevægelse, fra amerikansk soul til norsk triphop og russisk technopop; fem artister i acceleration mod nye højder.

Awinbeh (DK)

Awinbeh Ayagiba præsenterede første gang sin selvsikre r’n’b-stemme som forsanger i gruppen Silvester, men den unge sangskriver og producer (Jada, Phlake m.fl.) har nu bevæget sig ud på en ny rejse som soloartist.

Tidligere på sommerne udkom debutsinglen ‘Sway’, hvor uptempo soul-vibe problemfrit mixes sammen med autotune og guitarlicks. Den charmerende ‘Sway’ er en forløber for Awinbehs første soloplade, ‘Life Stories’, der er på trapperne.

Baby Rose (US)

24-årige Baby Rose fra Washington, D.C. udgiver 22. august debutalbummet ‘To Myself’, men allerede nu har den unge amerikaner vakt stor opmærksomhed for sin særegne stemme, der vækker minder om Nina Simone. I begyndelsen af året simultanudgav hun de tre singler ‘Borderline’, ‘Mortal’ og ‘Sold Out’, og hendes kraftfulde soulstemme og de melankolske produktioner er allerede for længest blevet hyldet af blandt andre Kehlani, J. Cole og SZA.

Hôy La (No)

‘Hun fængslede med sin dystre og sfæriske triphop og en forbilledlig indlevelse’, lød det begejstret i Soundvenues femstjernede anmeldelse af norske Hôy Las koncert på dette års Roskilde Festival. Nu er den københavnerbaserede, hypede sangerinde og producer Ingri Høyland Kvamstad og hendes liveband klar til igen at servere en skudsalve af ængstelig electronica og triphop, der kunne være taget direkte ud af start-90’ernes Bristol.

Kedr Livanskiy (RUS)

Den russiske producer og sangerinde Kedr Livanskiy er et af de største navne på den elektroniske undergrundsscene i sit hjemland, mens også vesten er faldet for den unge russers mix af dyster technopop, trommemaskiner og hendes luftige og gådefulde vokal.

Efter hendes introverte debut ‘Adriana’ åbner en mere målrettet og positiv Kedr Livanskiy sig på albumopfølgeren ‘Your Need’ fra maj op mod hele verden i en hyldest af klubscenen og menneskelige interaktioner.

Sassy 009 (NO)

SASSY 009 er norske Sunniva Lindgårds elektroniske soloprojekt, der sidste år blev hædret med Bylarm-prisen ‘Internationalt potentiale’ for Lindgårds komrpomisløse og ubesværede klubmusik. SASSY 009 udgav i 2017 ep’en ‘Do you mind’, hvor distortede beats, esoteriske tekster og rå attitude går hånd i hånd. SASSY 009 var i en længere periode en trio bestående af Lindgård og folkeskolevennerne Teodora Georgijevic og Johanna Scheie Orellana, men Sunniva Lindgård er nu enehersker af SASSY 009, mens projektet bliver til en trio på scenen. Den længe ventede opfølger til ep’en ‘Do you mind’ er ude inden længe.