Hak Baker (solo) (uk)  

H15 scene – Fredag 28/02

100 kr + gebyr

Hvis du er vild med storytelling og akustisk guitar, så bør du ikke gå glip af Hak Baker, når han indtager H15 med sin ‘G-folk’, der er sangskrivning fra arbejderklassen i East London.

Hak Baker startede sin musikalske karriere som MC på ungdomsklubber og i piratradio, og som 14-årig var han en del af London grime-kollektivet B.O.M.B squad. Frem til i dag har han gennemgået en genremæssig udvikling og laver det han selv kalder for ‘G-folk’, det er sangskrivning med et næsten dokumentarisk præg; øjenvidne fortællinger fra et barskt liv.

Bakers sangtekster giver lytteren et indblik i arbejderklassens udfordringer anno 2020; det er socialrealistiske historier fra et liv på kanten med uretfærdighed, kamp for overlevelse, venskab og hjertesorger. Hans tekster er nærværende og beskrivende, og hans akustiske koncerter er intime og hudløst ærlige.

I 2016 vandt han en pris til Levi’s Music Project, som var ledt an af Skepta, og han fik sammen med 10 andre håbefulde artister en chance for at bryde igennem. Oplevelsen fik Baker til at følge drømmen, og han udsendte debutsinglen ‘7AM’ i maj 2017, efterfulgt af EP’en ‘Misfits’ i november samme år.

To år efter udgav han i oktober 2019 sit debut mixtape ‘Babylon’ på sit label Hak Attack Records. Tematisk dykker han dybere end før med sange, der omhandler giftig maskulinitet (‘Lad’), stof- og alkohol induceret glemsel (‘Broomstick’), social uretfærdighed (‘Skint’) og død (‘Grief Eyes’). Albumtitlen ‘Babylon’ refererer til den undertrykkelse, der findes rundt omkring i samfundet. “There’s no fairy tales in East London,” er en sætning fra titelnummeret, der beskriver hvordan livet kan være lige så overraskende og dramatisk som en fiktionsfortælling.

Bakers egen historie har også været alt andet end forudsigelig med en baggrund, hvor han som barn sang i kirkekor, en ungdom med et liv på kanten i et kriminelt miljø, hvor alle kæmper for at overleve, og hvor venskab og ‘community’ er en vigtig del.