Ms Banks (UK)   FVN (DK)  

Sandra Hussein (DK)  

Goldie 6is (DK)  

KPH Volume – Torsdag 27/02

100 kr + gebyr

 

Ms Banks (UK)

Ms Banks har muligvis døbt sine to albums ‘The Coldest Winter Ever’ og ‘The Coldest Winter Ever Pt 2’, men der er ingen grund til at frygte for løbende næse eller forfrysninger over Englands nye rapstjerne. Hvor albumdebuten fra 2018 var traporienteret og præget af downbeats og heartbreaks, er opfølgeren fra i år et euforisk epos af rå afropop, humor og versatile sommerbangers. Ms Banks, der i 2017 var opvarmningsact for Cardi B på hendes England-turné, er en independent og selvgjort stjerne, der ikke har ladet sig indlemme i nogen af de store labels stalde, og som i stedet former sit eget brand og sin egen kunstneriske identitet. Ikke desto mindre er hun en eftertragtet samarbejdspartner hos de største stjerner, og hun har arbejdet sammen med Nicki Minaj på et endnu ikke udgivet collab.

Sandra Hussein (DK)

De palæstinensiske rødder træder naturligt frem hos Sandra Hussein, når hun med sin dansksprogede rap er et tiltrængt friskt pust til den urbane scene. Hun har garneret mere end en million afspilninger på Spotify alene på singlen ’DonDon’, og succesen giver en klar indikation af, at hun på kort tid er blevet en inspiration for andre kvinder, der drømmer om at slå igennem på urbanscenen. Efter tre dansksprogede singler udgav Sandra Hussein i år sin første single på engelsk, ’Claim the Game’, der varsler et internationalt potentiale.

FVN (DK)

FVN er rå, flabet og fab. Siden sin debutudgivelse i juni, dobbeltsinglen ‘Sunkissed/Mad Ting’, har den dansk-eritreiske rapper Feven Geles formået at skabe en del larm omkring sin musik og sin persona. Hendes ærlige og konfronterende lyrik bærer en del fællestræk med Missy Elliott og Lil Kims attitude, og hun er et forfriskende pust på den danske musikscene med sin store plads til ‘self love’ og sit imposante flow. Siden debuten i sommer har hun udgivet singlen ‘Baddest’, produceret af John Vincent, ligesom hun er gæst på Fallulahs nye single ‘Oh Ay Oh’. FVN planlægger at udgive sin debut-ep i starten af 2020, der kan blive et stort år for Feven Geles.

GOLDIE6is (DK)

Glodie Topenya er født i DR Congo, opvokset i Skanderborg og bosiddende i Viby J. Ikke en typisk vej til den danske urbane scene, men Glodies vilje til at sætte et aftryk har bragt hende langt, og hun er kun lige begyndt. Goldie 6is åbnede dette års Roskilde Festival med sin kommanderende og respektindgydende flow, og hun udgav i oktober singlen ’Basic Bish’, et anthem for alle kvinder, der skiller sig ud og ikke finder sig i noget som helst.

DJs:

LISA FOSMARK (DK), DJ Mofiyah (DK), J Wild + ANDERS TRESSELT (DK)