Calby (solo) (DK)  

Thorvaldsens Museum – Onsdag 26/02

100 kr + gebyr

Bag kunstnernavnet Calby står Mik Thybo, der er sanger, sangskriver og producer. Hans sange og univers bevæger sig i krydsfeltet mellem soul, pop og indie rock og besidder en tidløshed, som gør det svært at definere, om musikken er skabt i dag eller i en anden tidsalder. Der er fokus på det gode håndværk, live instrumenter og den stærke sang.

Calby skriver sine sange selv og co-producerer størstedelen af numrene i samarbejde med Magnus Larsson, bedre kendt som bassist i Lukas Graham. Hans første single, The Everyday Bit, blev UU på P3, og peakede som nummer 8 på Airplay Charten, kun ved hjælp af P3 og P4 support.

Calby henvender sig til den modne, kvalitetsbevidste lytter. Til publikummet som er træt af at alt lyder digitalt, og beats er noget der konstrueres på en computer. Calby indspiller al sin musik på gamle spolebåndoptagere og rørmikrofoner, for at fange den helt rigtige lyd og stemning. Alt i Calbys musikalske univers er overvejet, intet er overladt til tilfældigheder. Alligevel emmer sangene af overskud og lethed.